Estiu 2017

Durant els mesos de juny, juliol i setembre, l’Associació organitza diferents casals d’estiu i campus olímpia.

Es tracta de casals i campus homologats per l’Ajuntament de Barcelona que, entre d’altres qüestions, implica que hi ha una supervisió i certificació per part de l’Ajuntament tant de les titulacions dels treballadors/es, com de qüestions de seguretat i cobertures mèdiques, ajuts econòmics a les famílies i monitors/es de suport per infants amb discapacitat que així ho requereixin.
En l’edició d’enguany les famílies de 531 nens i nenes s’han beneficiat de l’ajut econòmic, i 22 infants amb necessitats específiques van poder participar amb l’ajut de personal adreçat a la integració dels mateixos dins del funcionament ordinari de les activitats.

Hem realitzat 6 casals i campus de tipologia diferent per mirar de donar un ventall ampli de possibilitats per poder escollir el que més s’adequa a cada família.
- Casals d’Estiu
- Campus Olímpia Estiu Jove
- Campus Olímpia de Futbol
- Campus Olímpia de Bàsquet
- Campus Olímpia de Patinatge Artístic
- Campus Olímpia Summer Dance (dança urbana)

Els casals d’estiu són multidisciplinaris i realitzem activitats principalment esportives, però també relacionades amb el lleure, la natura i la expressió artística. El programa inclou tres sortides del centre, dos en horari matinal i una de jornada completa. Aquestes es divideixen en tres categories: natura – aquàtiques – complementàries, i adequades en funció de l’edat i habilitat motriu dels participants.

En els Campus Olímpia hem treballat de manera específica els esports proposats amb professionals de les disciplines concretes. Hem preparat un programa adreçat no només a la tecnificació, si no també al desenvolupament integral dels infants i joves, fent servir com a eina la pràctica de l’esport que els hi engresca i interessa.

Farem una menció a part del Campus Olímpia Estiu Jove. Es tracta d’una activitat adreçada a joves entre els 13 i els 17 anys que promou el creixement personal i social dels participants. Mitjançant la participació i interacció dels nois i noies promovem la pressa de decisions, el treball en equip, la responsabilitat i l’adquisició de deures i conseqüències amb la tutela i guiatge dels monitors i monitores.

En aquesta edició de la campanya de vacances d’estiu han participat prop de 1400 nois i noies de les activitats que organitzem i amb l’objectiu acomplert per part de l’Associació del gaudiment de tots els participants mitjançant l’esport i l’activitat cooperativa. A tal efecte, més de 150 professionals hem dedicat tots els nostres esforços perquè així hagi estat.